tiistai 25. toukokuuta 2010

Johanna Sandbergin kotonaSandbergin perheeseen kuuluu muotoilija Johanna, Tomas joka on maanviljelijä ja pojat Hannes, 6 vuotta, ja Hampus, 2 vuotta. He asuvat uudessa talossa Lapuanjoen varrella joka virtaa Jepuan kylän läpi.

Että Sandbergit asuisivat Jepualla oli itsestäänselvyys koska Tomas otti hoitaakseen perheen maatilan ja hänen tuli siksi asua tilan lähettyvillä. Mieluiten he olisivat halunneet kunnostaa vanhan talon, mutta koska sopivaa kohdetta ei löytynyt Johanna ja Tomas päättivät rakentaa uuden, vanhan tyylisen talon. Tietyn ajan he olivat vuokranneet osan pappilasta Jepualla ja antoivat siellä arvoa erityisesti katon korkeudelle ja kauniille ikkunoille jotka antavat upean valon. Katon korkeus ja ikkunat tulivat siksi olemaan tärkeitä elementtejä omassa talonrakennuksessa.
- Pelkäsin kuollakseni että talo tuntuisi liian uudelta ja hiotulta, nyt olen erityisen iloinen puulattian hieman epätasaisesta laudan leveydestä ja helmiponteista joita olemme laittaneet osaan talosta, Johanna kertoo.

Kodin tyyli on pohjoismaisen viileä maustettu huutokauppa- ja kirpputorilöydöillä.
Värit valkoinen ja musta ovat sulasssa sovussa luonnonmateriaalien ja maanläheisten värien kuten ruskean ja vihreän kanssa. Johanna on innokas keräilijä ja heidän kodistaan löytyy sekä perintöesineitä että kirpputorilöytöjä sekaisin Ikeasta ostettujen tavaroiden kanssa. Työhuone samoin kuin ompeluateljee ovat poikkeuksia kodissa vallitsevasta väriskaalasta. Se räjähtelee väreistä kiitos Johannan värikkään kangaskokoelman.
Ateljee toisessa kerroksessa on myös yksi Johannan ehdottomista kodin lempihuoneista.
-Tänne karkaan heti kun tilaisuus koittaa inspiroitumaan uuden tuotteen luomiseen. Värikäs työhuone on mukava vastakohta talon muutoin niin hillittyyn sisustukseen, Johanna sanoo.

Keittiö on tilava ja sitä dominoi iso ruokapöytä koivusta. Kuten useimpien muiden lapsiperheiden kohdalla, iso osa heidän vapaa-ajasta kuluu täällä. Täällä lapsilla on oma leikkinurkkaus ja Johannan isän huutokaupasta huutama pulpetti saa käyttöä askertelu- ja lukuhetkien aikana. Vanha keittiösohva on peruja Tomaksen isoisän kodista, ja vahaliinalla päällystetyn istuinkannen alta löytyy säilytystilaa.

Olohuoneessa mustavalkoiset värit hallitsevat. Vanha kaappi jota isäni on käyttänyt säilytyskaappina autotallissa on maalattu valkoiseksi ja toimii nyt vitriinikaappina.

Toinen mielipaikka kodissa on kuisti talon etupuolella. Monine ikkunoineen ja upealla valollaan se toimii sekä kukkien kasvihuoneena että valokuvausstudiona. Täällä Johanna valokuvaa lähes kaikki tuotteensa Hops-shopiin. Myöhäisinä kevätiltoina täällä on myös ihana istahtaa teekupillisen ja lehden ääreen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti