torstai 18. elokuuta 2011

JOHO studion julisteet


Johanna Öst-Häggblom, olet parin kuukauden aikana myynyt 78 julistetta Hops-shopin kautta. Olitko odottanut tämän kaltaista vastausta lähtiessäsi mukaan Hops-shopiin?
Lähdin mukaan Hops-shopiin aika ennakkoluulottomasti, tarvitsin foorumin tuotteilleni ja konsepti jossa minulla olisi oma pieni ”kauppa” suuremmassa nettigalleriassa tuntui inspiroivalta. Painatin kymmenkunta julistetta ja toivoin muutamaa tilausta. Ja tilauksia tuli. Tuli erittäin positiivisena yllätyksenä että julisteet ovat niin pidettyjä.

Suuri osa julisteen tilaajista ovat suomenkielisiä, vaikka julisteen teksti on ruotsiksi – mitä ajattelet tästä?
On kivaa että juliste on yltänyt myös kielirajan yli. Kun aloin myymään julisteita Hops-shopissa suunnitelmani oli tehdä myös suomenkielinen versio, pikkuhiljaa sellainenkin tulee.

Kerro kuinka juliste syntyi ja kuinka ajattelit.
Juliste sai muotonsa syksyllä 2008. Olin säästänyt ideaa jonkun aikaa, siitä asti kun aika monta vuotta sitten tein ”joka vuoden kalenterin” pienin muistutuksin äidilleni äitienpäivälahjaksi. Kun työskentelin julisteen parissa halusin kiinnittää huomiota pieniin asioihin jotka voivat tehdä päivästä erikoisen tekemättä niistä ”pakkoa”.

Roikkuuko juliste myös sinun omassa kodissa?
Kyllä, yksi jokaista väriä. Ne roikkuvat siellä muistuttamassa minua syömään kahden pallon jäätelöä ja hyppimään narua silloin tällöin.

Kerro vähän lisää itsestäsi ja muotoilustasi!
Olen kasvanut luovassa perheessä Östensön kylässä Pedersören kunnassa. Ylioppilastutkinnon jälkeen muutin Turkuun jossa opiskelin muotoilua ammattikorkeakoulu Noviassa. Vastavalmistuneena muotoilijana muutin Helsinkiin ja perustin yritykseni JOHO Studion jossa työskentelen pääasiassa graafisen muotoilun parissa. Nyt opiskelen myös maisterinkoulutuksessa Aalto-yliopistossa, Taideteollisessa, taideteollista suunnittelua ja graafista muotoilua suuntauksena visuaalinen journalistiikka.

Tällä hetkellä yritän laskeutua uudelleen Pohjanmaalle, tarkemmin Pietarsaareen, johon olen juuri muuttanut mieheni kanssa. Samalla minulla on ideoita joita olen säästänyt jonkun aikaa jotka tulevat toteutumaan lähiaikoina, joten pidä Hops-shopia silmällä!

>> JOHO studio Hops-shopissa

1 kommentti:

  1. Ihana juliste!
    Odotan kovasti että näen lisää vastaavia töitäsi ja jos vain saisit pian myös suomenkielisen version kuukausi-julisteesta niin se pääsisi tänne Kokkolaan kotimme seinään! : )

    VastaaPoista